Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan kapılara verilen isimdir.

Antrparantez, astım ve bronşit kabil solunum yolu emrazıyla ilişkilı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Yangın Bapsı, acil durumlarda kuruluşdan emniyetli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve âdemoğlu yaşamını yapı taşı alan, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Ancak, yangın bapsı vandözları ortada paha değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, isabetli fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, ötekiler yüksek fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

İdünyalık edildikleri malzemelerin tekmil abuhava koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Merdivenin ferahliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Hiç işkil nanay ki yangın felaketi, yıl zarfında kişi kaybına sebep olan en kocaman etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok kısa bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem yaşama hem de varlık yitirilmesine illet olması ile bilinmektedir. Özellikle de faik binada olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında kişi ve emtia kaybı enseış yangın kapısı göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa üstelik kötüı akçakesme ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli zemin oluşturur.

Sırça yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, kadeh malzemesinden mefultır ve çoğunlukla çağdaş binalarda kullanılır.

Maşer ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i okumak bâtınin tıklayın.

Yangın Bapsı asliye amacı insanların zarar gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Damarı bozuk takdirde anlayışlevini namına getirememekle yan yana yangına karşı savunmasız bir vasat oluşturur. Evet yangın kapısı seçerken nelere özen edilmeli?;

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden yapılmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 dakika olmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara isabetli olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar”

Leave a Reply

Gravatar